Sæsonens børnebøger
Sæsonens børnebøger

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 19:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For forældre
Børn

Sæsonens børnebøger – hvad vil dine børn læse?

03.10.19
Inspiration til nye, gode børnebøger, så forældre med børn i 3. - 5. klasse kan blive klædt på til at støtte op om deres børns læselyst.

Rapporten Børns læsevaner 2017, peger på mor som væsentligst for børns inspiration til læsning, men både mor og far er selvfølgelig velkomne til at komme og opleve de nye børnebøger.
Ligeledes konkludere rapporten, at børn har brug for hjælp til at få etableret en god læsekultur og finde tid til at prioritere læsningen, så de efterhånden kan opleve glæde ved læsning af bøger.

Børnebibliotekar Karin Husted Larsen giver tips til mere lystlæsning med mange inspirerende eksempler, så valget blandt de mange gode romaner, fagbøger og serier for børn bliver nemmere. 

Ifølge rapporten bruger mange børn mindre tid på at læse af lyst efter 5. klasse. Og det er synd - for det batter når børn læser af lyst. Lystlæsning danner grundlag for at lære mange andre færdigheder, viser forskningen.
Derfor er det vigtigt, at børnene opretholder lysten til at læse og til de gode historier - og kan børnebøger igen blive opfattet som god underholdning blandt flere, er mange skridt i den rigtige retning nået.