Om dette arrangement

Tid
10:00 - 15:00
Pris
30 kr.
Bibliotek
Target
For alle
Event

LitteraNATUR

08.05.21
Hvordan skal vi forholde os til naturen, klimaet og klodens fremtid? Vi sætter fokus på dette vigtige spørgsmål sammen med interessante navne fra den danske litteraturscene og andre vidende personer

Dansk skønlitteratur er de seneste år gået i KLIMAkrise. Det blomstrer og knopskyder med bøger, der beskæftiger sig med natur, klima og bæredygtighed. Programmet er under udvikling, men allerede nu kan vi afsløre, at du kan møde tre af de mest interessante navne på den danske litteraturscene.

Forfatter og billedkunstner Kristian Byskov fortæller om sin anmelderroste øko-sci fi roman Græsset, der handler om en lurende naturkatastrofe og teknologiens indtog i menneskenes, dyrenes og planternes gener. Naturen og den digitale verden flyder sammen i Byskovs vilde science fiction univers.

Forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen har skrevet den forunderlige og legende bog Havbrevene, som er en brevveksling mellem de to søstrehave Middelhavet og Atlanterhavet - En brevveksling, der kan få foruroligende konsekvenser for menneskeheden.

Forfatter, redaktør på forlaget 'Virkelig' og ph.d.-studerende på Institut for Antropologi Sofie Isager Ahl fortæller om sit arbejde med relationen mellem naturen og mennesker. Hun tager os med ind i den sansende og indsigtsfulde bog Naboplanter.

 

Klima og natur for store og små
Flere aktiviteter for hele familien tilføjes løbende. Følg med her.

 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.