Kom til fællesspisning
Kom til fællesspisning

Om dette arrangement

Tid
18:00 - 20:00
Pris
50 Kr
Target
For alle
Bestil billet(ter)
Event

Maden mellem os – FÆLLESSPISNING

25.04.19
Sådan skruer du op for klimavenlige måltider og ned for kødforbruget.

Vi inviterer til fællesspisning med fokus på vegetariske alternativer til de traditionelle kødretter.

Mere end klid & broccoli

Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård serverer en lækker vegetarisk menu, der viser hvordan klimavenlige måltider let kan erstatte familiens retter– også i en hektisk hverdag.

Undervejs bliver der præsenteret små smagsprøver på vegetarisk snack og pålæg og I får tips og tricks til det vegetariske køkken såvel som indblik i et liv som vegetar.

Der bliver serveret vand og læskedrik til måltidet, men tag gerne egne drikkevarer med.

De bedste opskrifter

Lad os dele opskrifter på vegetarmad med hinanden. Tag din opskrift med, så søger vi for at alle får inspiration til nye, lækre retter.

Hvad betyder ”vegetar”?

Et hurtigt opslag i ordbogen: Person der udelukkende spiser planteføde og evt. æg og mælkeprodukter. Men så enkelt er det ikke altid!

Denne aften tager vi udgangspunkt i lako-ovo-vegatarisme, dvs. en kost hovedsagelig baseret op vegetabilske fødevarer, men også æg og mælkeprodukter.

Maden mellem os

Maden er sjældent det eneste, det handler om, når man sætter sig til bords. 32% af danskerne mener fx at godt selskab er vigtigere end selve maden.

I ‘Maden mellem os’ kaster DR og Danmarks Biblioteker sig over den madkultur og de sociale koder, som knytter sig til hvem, hvad, hvor og hvordan vi spiser sammen.

DR vil i sin ende trække en fed streg ned gennem det mad- og kulturlandskab, som vi tror, vi kender; mens der ude på landets biblioteker dykkes ned i måltidets betydning som samlingspunkt for kultur, litteratur - og samtalen mellem dig og mig.

OBS! Begrænset pladser.
Børn under 3 år er gratis.

Klemmenstrupgårds køkken

Klemmenstrupgård Produktionshøjskole er et anderledes uddannelsestilbud for unge, hvor eleverne tager del i produktionen gennem diverse værksteder, ex. tømrer- , sy-, og designværksted.
Et af værkstederne er et produktionskøkken, hvor eleverne lærer at tilberede mad, sammensætte menuer, samt prøver kræfter med afvikling af cateringevents.

Læs mere

Tags