Mål blodsukkeret
Mål blodsukkeret

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
25 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Event

Verdens Diabetesdag

14.11.19
FN's internationale Verdens Diabetesdag er hvert år den 14. november. STORT PROGRAM!

Sammen med Novo Nordisk Pharmatech A/S Køge og Diabetesforeningen markerer vi dagen med information, korte oplæg og et større foredrag, fordi vi vil skabe opmærksomhed på diabetes, som er en sygdom som mere end 260.750 danskere lever med. Men også for at gå til kamp mod fordomme om diabetes og stigmatisering af dem, der har diabetes.

Kronisk sund - Foredrag med Pia Norup

Kl. 19.00 - OBS! Køb billet til dette foredrag (25 kr.)
I dette foredrag fortæller  Pia Norup (læge, forfatter og tv-vært på “Kan man spise sig rask?”) om sit syn på sygdom og sundhed og går i dybden med emnerne ”hvad er sundhed?”, ”hvorfor bliver vi syge?”, og især ”hvordan kan vi spise og leve os sundere og mindre syge?”.

Pia bringer eksempler og cases frem og fortæller levende og inspirerende om sin personlige tilgang til det enkelte menneske.

Hvad er hemmeligheden bag det gode og lange liv, vi alle ønsker, og overraskende for mange er der mange flere faktorer, der spiller ind, end blot næringsstoffer og kolesterolmålinger. Et tankevækkende foredrag, hvor du vil gå hjem med ny viden og måske et nyt syn på, hvad sundhed egentlig betyder, og hvordan du opnår det. Også på den lange bane.

Mød Diabetesforeningen 

Kl. 15.30 til ca. kl. 19
Diabetesforeningen vil være her og man kan bl.a. få taget en diabetestest og stille spørgsmål.

Type 2 Diabetes - en personlig beretning

Kl. 17.00
Walther Jensen (57 år) fik konstateret Type 2 diabetes i 2014. Ifølge hans egen læge  blev han diagnosticeret tidligt og har ikke oplevet de store udfordringer i forhold til sygdommen – udover livsstilsændringerne selvfølgelig. Walther vil fortælle om diagnosen og at hans primære fokus på sygdommen er, at den ikke skal "blive hans liv". Walther er stadig den samme person som før.
Ingen tilmelding - bare mød op.

Type 1 Diabetes - en personlig beretning

Kl. 18.00
Pernille Grøndahl Hoppe (55 år) fik konstateret Type 1 diabetes som 9-årig. Pernille vil fortælle sin historie om at have levet et langt liv med en kronisk sygdom, om de  fordomme hun møder, om en travl hverdag med arbejde, familie, venner, og hvordan alle ender mødes så hun kan leve et ret normalt liv. Pernille vil give os et indblik i de for hende fire vigtige hjørnesten: Kost, motion, insulin og glæde”.
Ingen tilmelding - bare mød op

Tags