Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For unge og voksne
Film

Lige før døden

16.03.23
Som en del af dokumentarfilmfestivalen KØGE:DOX viser vi den rørende film om livet i tidsrummet lige før døden. Instruktør Anne Regitze Wivel har skabt en smuk og livsbekræftende erindringsfilm om det ukuelige personale på Bispebjerg Hospital – og om den sidste tid i hendes og hendes mand, Svend Aukens liv.

For 14 år siden døde hendes mand efter en periode med sygdom. Parret tilbragte den sidste tid på Bispebjerg Hospital.

I dag vender Wivel tilbage til det samme hospital for at lave en selvbiografisk og reflekteret film om livet og døden – og for at skildre det personale, der arbejder i netop dette svære felt.

Hvordan er det at gå på arbejde hver dag for at tage sig af mennesker, hvis liv er ved at rinde ud? Hvilke tanker gør man sig? Og hvordan gør man det sidste kapitel i et andet menneskes liv til en god, livfuld tid?

Læger og sygeplejersker deler deres tanker om både de filosofiske, personlige og praktiske dimensioner af deres arbejde, når vi sidder med til deres møder.

Wivel selv fører dagbog over den sidste tid i parrets fælles liv, og vender tilbage til sine noter i en graciøs og livsbekræftende fortælling, hvor fortid og nutid spejler hinanden.

Samtale om den sidste tid

Efter visningen vil der være en snak om den sidste tid før døden i selskab med udviklingssygeplejersken Charlotte Fabricious og præsten Christina Helene Ørskov Christensen.

Se flere film af Anne Regitze Wivel

På Filmstriben.dk kan du se to af Anne Regitze Wivels film:


Svend fra 2009 om Svend Auken. Filmen skildrer den engagerede politiker på arbejde og hans sidste år - fra hans kræftsygdom blusser op igen og indtil hans sidste tid.
 

Mand falder fra 2015, hvor filminstruktøren følger sin ven, maleren Per Kirkeby, på nært hold, efter at han faldt og fik en hjerneskade. Han har ikke bare mistet sin førlighed, men også evnen til at genkende farver og sågar sine egne kunstværker

Find filmene her

DOX:DANMARK

Fra d. 15-26. marts byder CPH:DOX og 27 kommuner rundt omkring i Danmark på minifestivaler med dokumentarfilm, debatter og koncerter. Satsningen hedder DOX:DANMARK og er støttet af Nordea-fonden.
 

Læs mere om DOX:DANMARK her.

Tags

Materialer