Forfatteren Margaret Atwood

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Film

Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power

25.03.20
Film med DOX:DIREKTE

Imens autoritære ledere kommer til magten, anti-abort-bevægelser vinder indpas og klimatruslen lurer i baggrunden, har Margaret Atwoods forfatterskab fået nyt liv.

Med tv-versionen af den dystopiske ‘The Handmaid’s Tale’, er Atwoods navn blevet cementeret verden over.

I denne portrætfilm følger vi den ukuelige 80-årige Atwood på hendes tour verden rundt i forbindelse med den længe ventede udgivelse af ‘The Testaments’, der netop er udkommet på dansk med titlen Gileads Døtre. Filmen giver os et hjertevarmt indblik i et liv centreret omkring Atwoods passion for både litteratur, politik og natur, og gennem arkivklip og interviews tegnes et billede af en kvinde, der livet igennem har sagt, hvad hun mente – og sat handling bag sine ord.

Margaret Atwood er en af verdens største forfattere, der med sine fremtidsdystopier, skildringer af stærke kvinder og aktivistiske virke synes mere aktuel end nogensinde før.

DOX:DIREKTE

Visningen er en del af DOX:DIREKTE, og både film og samtale live-streames ud til biblioteker over hele landet. Programmet favner alt fra værker af de største internationale dokumentarister til de unge talenter; fra storslåede biografudgivelser til den snævre videokunst i feltet mellem det cinematiske og museale. Med afsæt i dokumentarfilm sigter vi mod at bygge bro til andre kunst- og medieformer: at skabe nye, kreative perspektiver på og krydstænkninger mellem dokumentarfilm og kunst.

Materialer