Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For unge og voksne
Film

Os der lever

20.03.23
Som en del af dokumentarfilmfestivalen KØGE:DOX viser vi en stor bette film fra et sted i Danmark, man sjældent ser på film. Niels Hausgaard er lokal guide på en lun rundtur i Vendsyssel, hvor sandet fyger, vinden blæser, havet bruser og horisonten sætter sig i sindet.

Det er en konfirmation, og den første taler er ingen ringere end Niels Hausgaard. Han rejser sig og fortæller en historie om et lille folk ved havet mod nord. Et sted med sandklitter, et rasende hav og ægte blæst.

Det er et sted, hvor folk bliver boende, men hvor sandet hele tiden flytter sig, så man må løfte Rubjerg Knude fyr op i luften og rykke det 70 meter ind i landet, for at det ikke skal styrte i havet. Et sted, hvor den største helt hedder Kjeld og er murer.

Der er lunt deroppe, tingene bliver holdt indenfor budgettet, og man ikke behøver papir for at have en aftale. Og man kan lave en stor bette film om det sted, og fortælle den med ægte underspillet nordjysk storhedsvanvid og sammenligne egnens fygende sand med asken fra Pompeji.

Vendsyssel hedder stedet, men selv om de godt kan klare sig selv deroppe, så er Os der lever ikke kun en film for nordjyder.

Instruktør Anne Svejgård Lund er selv vokset op på en gård i Ingstrup i Løkken og vendte i 2017 tilbage til sin hjemstavn, som hun nu har portrætteret. 

Fællessang og kaffebord

Vi varmer op til filmen ved at synge en konfirmationssang lavet gennem kunstig intelligens og nyde en varm kop kaffe samt en småkage eller to.

DOX:DANMARK

Fra d. 15-26. marts byder CPH:DOX og 27 kommuner rundt omkring i Danmark på minifestivaler med dokumentarfilm, debatter og koncerter. Satsningen hedder DOX:DANMARK og er støttet af Nordea-fonden.

Læs mere om DOX:DANMARK her.

Tags