Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 + gebyr
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Det læsende menneske

07.10.20
Hvad sker der med os, når vi læser litteratur?

Vi har inviteret forfatter og cand.mag. Lars Theil Münster, der har skrevet bogen ”Det læsende menneske”, for at gøre os alle sammen klogere på, hvor fantastisk et fænomen litteratur i grunden er.

 

Den gode læseoplevelse

Den gode læseoplevelse er en dyrebar erfaring for mange. Vi kan føle, at vi gennem litteraturen bliver klogere på os selv og på verden omkring os. Og vi husker en god bog, længe efter vi har lagt den fra os.

 

Hvilken gavn gør litteratur?

Men hvad er det helt præcis, der sker med os, når vi læser? Hvordan finder teksten vej til vores bevidsthed og danner betydning og billeder inde i vores hoveder? Og hvad får vi som mennesker ud af at læse litteratur? Er det rimeligt at hævde, at læsning af litteratur gør os til mere empatiske og følsomme mennesker? Og hvorfor findes litteratur overhovedet? Hvordan kan det i grunden være, at mennesket til alle tider har gået rundt og opfundet historier og fortalt dem til hinanden?
Med hjælp fra litteraturteori, filosofi, psykologi og evolutionsteori vil Lars Theil Münster forsøge at disse svimlende store spørgsmål.