Sternberg på rulletrappen
Sternberg på rulletrappen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Foredrag & debat

Dystopia - gravøl for verdens undergang

02.05.19
Digtoplæsning og samtale med digteren Sternberg og filosoffen Jon Auring Grimm om dystopiske tanker i filosofien og litteraturen.

Koldkrigsretorik, ustabile statsledere med adgang til atomknappen og klimaforandringer. Der snakkes heftigt i krogene, kunsten og nyhederne om verdens undergang. Denne aften sætter digteren og filosoffen fokus på udvalgte undergangsvisioner i litteraturen og filosofien: Fra førsokratiske kosmiske fortællinger over den stoiske verdensbrand mod videnskabelige forestillinger om universets endeligt og klimatiske trusler fra det store udenfor. De vil tage fat i udvalgte dommedagsfortællinger hvor livet vejes og skæbnen loddes. Her kommer de vidt omkring: Platon, Paulus, Heraklit, Anaximander, Camus, Dante, Poe og Thacker.

De sidste dage

Sternberg høstede fem flotte undergangshjerter i Politiken for sin dystopiske digtsamling: ”De sidste dage-digte”.  

"Digteren, der bare kalder sig Sternberg og er født 1973, må og skal præmieres på en eller anden facon for sin brandoriginale fem bind lange serie af tidsdigte, der nu afsluttes med de postapokalyptisk frysende og implosive De sidste dage-digte.
I mangel af litteraturpriser eller bare nomineringer til litteraturpriser (ud over Bukdahls Bet - Den Smalle Litteraturpris) kunne han for filen da blive tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i det mindste, okay? Serien påbegyndtes i 2011 med Stenalderdigte og fortsatte med Depressionsdigte, 2014, Guldalderdigte og Tidsrejsedigte, begge 2016." (Lars Bukdahl i Weekendavisen)

Jon Auring Grimm er filosof og medstifter af Eksistensfilosofisk Akademi.

Vi byder på en gravøl.

Materialer