Fedme og diabetes: Blot et spørgsmål om livsstil?
Fedme og diabetes: Blot et spørgsmål om livsstil?

Om dette arrangement

Tid
11:30 - 12:30
Pris
0 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Foredrag & debat

Fedme og diabetes

30.04.19
Blot et spørgsmål om livsstil? Mange opfatter overvægtige personer som nogen, der bare ikke kan styre sig. Der er imidlertid mange årsager til, at nogle mennesker bliver overvægtige, uden at de selv er skyld i det.

I forbindelse med Forskningens Døgn kan du høre professor Jens Høirris Nielsen fra Københavns Universitet fortælle om nogle af de biologiske mekanismer, der er involveret i sygdommene, samt mulighederne for at forebygge og behandle dem.

Arv & miljø

Det drejer sig om arvelige forhold og om miljøpåvirkninger, som allerede starter under fosterudviklingen og i den tidlige barndom. Det viser sig ved, at både høj og lav fødselsvægt er forbundet med øget risiko for overvægt og type 2-diabetes.

På globalt plan ser vi en epidemisk vækst i såvel overvægt som type 2-diabetes, som hænger sammen med øget kalorieindtagelse og mangel på fysisk aktivitet. Da type 2-diabetes nu opstår hos yngre mennesker, øges risikoen for udviklingen af alvorlige følgesygdomme som åreforkalkning, blindhed, nyresvigt og koldbrand.

Forskning oversat til hverdagssprog

Bibliotekerne har i flere år medvirket i Forskningens Døgn og er således med til at etablerer mødesteder for forskere og borgere.

Det er vigtigt, at bibliotekerne skaber det rum der giver borgerne et indblik i hvordan forskningen er med til at løse samfundets udfordringer.

Tilmelding anbefales.