Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
80 kr.
Lokalitet
Teaterbygningen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Arrangører
Målgruppe
For unge og voksne
Foredrag & debat

Feminint forår - Vilde kvinder, mørke toner - om køn og musik

12.04.23
Hvorfor er kønsbalancen i musik så skæv? Hvilke fascinerende pionerer har vi glemt? Og hvad er det for revolutioner, der er i gang lige nu?

Kom med på en inspirerende kønspolitisk musikrejse, når Anya Mathilde Poulsen i samtale med Teaterbygningens Karen Vestergaard tager os igennem sin bog Vilde kvinder, mørke toner - tilsat livemusik af de prisbelønnede musikere Kristina Holgersen og Line Felding.

Vi skal høre om guitargudinder og punkpoeter, overdådige bluesdivaer, kvinder der blev skrevet ud af historien, heksen som modstandssymbol - og om aktuelle musikere, der har taget inspirerende opgør med begrænsende normer for køn, krop og kvindelighed - bl.a. Ma Rainey, PJ Harvey, Patti Smith, Yoko Ono, Beyoncé, Taylor Swift og Billie Eilish.

Anya Mathilde Poulsen er forfatter, tidligere musikjournalist i DR og ikke mindst bibliotekar ved KøgeBibliotekerne!

”Det er en vild og vigtig bog, Anya Mathilde Poulsen har skrevet. En bog, som man måske ikke var klar over, at man havde savnet, men som nu kommer brusende ind på banen og med suverænt overblik og sprogligt overskud kaster lys på den forstemmende historie om, hvordan (kvinde)kroppen og kønnet generelt har været kampzoner i kulturhistorien, og hvordan dette i de seneste århundreder specifikt er kommet til udtryk inden for musikkens verden. Tak for den.” - Lars Movin, Signal.dk

Oplev musikken live

Kristina Holgersen og Line Felding leverer en lyslevende lydside med sang, cello, guitar og autoharpe.

Gennem fortolkninger, gendigtninger og egne numre sætter de toner til kvindernes musikhistorie.

Kristina Holgersen og Line Felding har bl.a. udgivet albummet Kapow Goodbye (tak og undskyld) med tekster af forfatter Leonora Christina Skov.

 Marie Hald og Stephen Freiheit

Line Felding og Kristina Holgersen. Fotos: Marie Hald og Stephen Freiheit

Feminint forår

Fra kloster til kampråb - nye blikke på kvinder, køn og kultur.

Køge Arkiverne, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne står bag arrangementsrækken.

Foto af Anya Mathilde Poulsen: Tine Bek

 

Materialer