Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

Fodboldklubben #1 Om fankultur - Lokalfodbold vs. Topfodbold

08.09.22
I vores nye samtalesalon kan du opleve fodboldkloge hoveder dele ud af deres viden om verdens bedste og vigtigste sport.

Du behøver ikke være kæmpe fodboldnørd eller kende til René Higuitas skorpionspark mod England i 1995 for at deltage. Bare du ved, at bolden er rund. 

Om fankultur - Lokalfodbold vs Topfodbold 

Topfodbold er gennemsyret af astronomiske lønninger, sponsoraftaler og rigmænd, der opkøber klubber som hobbyprojekter. Hvad gør det for de mange fans og deres tilhørsforhold til deres hjerteklubber? Og kan den mere lokale divisionsfodbold være et alternativ til den kommercielle fodbold?  

Nanna Møller Karlsen, chefredaktør på Brøndby-fanmediet 3point.dk og forfatter til bogen ’Vi står her stadig’ om Brøndbys nye, turbulente historie, bidrager med sit indgående kendskab til fankultur og fællesskaber og om det at leve af sin passion for fodbold.

Jonas Villumsen, fodboldskribent og forfatter, fortæller om sin fodboldbog ’Bølge eller otte noter fra tribunen’ og om glæden ved at se divisionsfodbold.

Fodboldklubben - En samtalesalon om fodbold
Hvilken rolle spiller fodbold i vores kultur? Og hvordan påvirker sporten samfundet i disse år? Det skal vi blive klogere på. Samtalen modereres af kulturformidler ved KøgeBibliotekerne Esben Hansen, inkarneret Liverpool FC og SIF-fan. Minibaren er åben, og vi slutter af med visning af et udvalgt fodboldklip, der er i tråd med aftenens tema.

Tags