Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For unge og voksne
Foredrag & debat

Foredrag: Kan man skabe kunst med en algoritme?

03.05.23
Kultur- og videnskabsjournalist Torben Sangild giver en indlevende introduktion til AI Art - billeder skabt med kunstig intelligens.

Har du hørt om AI Art? Hvis ikke, så kommer du nok til det meget snart. Ved hjælp af få klik kan alle nu kreere kunst med deres computer, som ud fra enorme dataset kan skabe unikke billeder.

Torben Sangild tager de analytiske briller på og stiller de relevante spørgsmål: Hvor ender AI kunsten mon henne? Hvordan påvirker den vores samfund? Kommer den til at gøre kunstnere, grafikere og filmskabere arbejdsløse?

Torben Sangild viser desuden, hvordan AI Art fungerer i praksis og hvordan, du selv kan skabe AI kunst.

Torben Sangild

Torben Sangild er kultur- og videnskabsjournalist på magasinet Zetland, foredragsholder, radiovært underviser og kunstanmelder.

Foto: Nicolai Oreskov Westh

 

Hvad er kunstig intelligens / Artificial Intelligence?

 

En teknologi, der kan træffe selvstændige beslutninger og på egen hånd klare opgaver, som ellers kun en menneskehjerne kan udføre.

En kunstig intelligens kan selv lære nyt på baggrund af egne erfaringer og data og arbejder ikke kun efter fastsatte regler og instruktioner.

Hvordan virker en billedskabende AI?

AI´en skaber billeder ud fra de tekstkommandoer, som brugeren taster ind. Algoritmen er trænet på millioner af billeder med tekstbeskrivelser, så den kan forbinde ordene med noget visuelt.

I dag er de mest kendte billed-AIs MidJourney, Stable Diffusion og DALL-E 2 - og der er flere på vej.

Læs mere om billedskabende kunstig intelligens på videnskab.dk