Bibelsk måltid
Bibelsk måltid

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:15
Pris
0 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Foredrag & debat

Foredrag om mad og drikke i Bibelen

24.04.19
Deltag i videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

Mad er oppe i tiden, men madens betydning er lige så gammel som den menneskelige kultur, og måltider spiller da også en væsentlig rolle i Bibelen, ja, de er nærmest ikke til at overse, hvis man læser Bibelen med mad-briller på.

I dette foredrag sætter Anne Katrine de Hemmer Gudme fokus på mad, drikke og måltider i bibelsk litteratur, hvor maden spiller en vigtig rolle. En læsning af bibelteksterne med mad-briller på åbner teksternes betydningsunivers og hjælper os til at forstå bibelteksternes sociale sammenhæng og symbolunivers.

Men maden, "det nye sort", kan også bruges som en indgang til Bibelen for den uindviede tilhører, der kan lære mere om, hvad Det Gamle og Det Nye Testamente egentlig er for nogle tekster.

Om forskeren

Anne Katrine de Hemmer er lektor ved Afdeling for Bibelsk Eksegese på Københavns Universitet med særligt fokus på Det Gamle Testamente. Hun forsker især i ritualer og sociale praksisser i Biblen, såsom mad og måltider, gaver og gæstfrihed. Hendes bog ’Himmelsk føde og forbuden frugt’ er netop udkommet som en del af den nye bogserie, Bibelselskabets Håndbibliotek.

Forskning oversat til hverdagssprog

Bibliotekerne har i flere år medvirket i Forskningens Døgn og er således med til at etablerer mødesteder for forskere og borgere.

Det er vigtigt, at bibliotekerne skaber det rum der giver borgerne et indblik i hvordan forskningen er med til at løse samfundets udfordringer.

Materialer