Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
80 kr + gebyr
Lokalitet
Teaterbygningen
Musikcaféen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Arrangører
Target
For alle
Foredrag & debat

H.C. Lumbye – en popstjerne i guldalderen

04.11.20
Henrik Engelbrecht fortæller om guldalderens helt store popstjerne H.C. Lumbye. Det sker onsdag den 4. november kl. 19.00 i Musikcafeen på Teaterbygningen.

I 1840’erne er H.C. Lumbye og hans orkester tidens ubestridte popstjerner. Lumbye står i spidsen for det, der er Tivolis første og største attraktion, nemlig orkestret i koncertsalen – og der er masser af anden musik rundt om i haven; seks blæsere spiller fast ved karrusellen, Henrik Braunsteins harmoniorkester spiller fejende marcher, og på de ydmyge sangerindepavilloner spiller de musikere, der ikke kan få arbejde andre steder.

Musikformidleren – og tidligere musikchef i Tivoli – Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret om en tid, hvor musik af H.C. Lumbye, Johann Strauss og Joseph Lanner var tidens hotteste pop, om retssagen mellem Tivoli og den etablerede stadsmusikant og hans smuldrende monopol på dansemusik i København. Og om dengang direktøren fik tæsk, fordi musikken blev stoppet kl. 23.

 

Tid, sted og billetter

Foredraget finder sted onsdag den 4. november kl. 19.00 i Musikcafeen på Teaterbygningen. Billetter á 80 kr. købes via koegebib.dk (halv pris for unge under 25 år).

 

MikroFonen – ord om musik

Foredraget præsenteres af MikroFonen, der er et samarbejde mellem Køge Musikskole, Musikforeningen Bygningen, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne. MikroFonens arrangementer er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.