Hvorhen Europa?

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Hvad så Europa? Aflyst

11.05.20
Foredrag med Uffe Østergård.

Hvorhen Europa? spørger professor emeritus Uffe Østergård og svarer med en omfattende analyse af tusind års europæisk historie, der både udfordrer unionens tilhørere såvel som modstandere.

Uffe Østergård insisterer på at vi kan lære af historien. Hans bog "Hvorhen Europa?" er et godt sted at starte eller du start med dette foredrag, hvor han kommer med sit bud på Europas rolle i fremtiden. Europa fik femhundrede år som dominerende kontinent i verden, men efter 2. Verdenskrig var det slut – på trods af EU.

Få en forklaring på, hvorfor Europa i disse år mister evnen til at påtvinge resten af verden det europæiske verdenssyn. Det har været undervejs i mange år og der er gode økonomiske og demografiske årsager til tabet af indflydelse, men hvorfor er Europas dominans i verden svækket og hvordan hænger det sammen i et idehistorisk perspektiv?

Om foredragsholderen

Uffe Østergård (1945-), ph.d., er professor emeritus i dansk og europæisk historie ved CBS. Han er en af Danmarks skarpest profilerede stemmer i Europadebatten, og stør bag en lang række udgivelser: bl.a. Europas ansigter, Nationale stater og politiske kulturer i en ny gammel verden (1992) og Hvorfor er danskerne danske? (2017).

Materialer