Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:15
Pris
50 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

I Ruslands skygge – kultur og krig

09.03.23
Efter en mini-cellokoncert med ukrainsk musik gør Vibe Termansen os klogere på baggrunden for den russiske invasion af Ukraine.

Cellokoncert
Cellist, Kirstine Elise Pedersen, spiller sin egen fortolkning og arrangement af den fine ukrainske nationalhymne. Derudover har hun også fundet en del af den meget smukke, ukrainske folkemusik frem, hvor man vil kunne høre et helt særligt gribende tonesprog.

Historisk foredrag
Vibe Termansen fortæller om den historiske baggrund for Ruslands invasion af Ukraine. Det handler om imperier og interessesfærer.

Og det handler især om konsekvenserne af de to begreber for de mennesker, der ulykkeligvis lever et sted, hvor tilværelsen igen og igen bliver malet til støv netop på grund af imperiale ambitioner - fra Molotov-Ribbentrop-pagten i 1939 til invasionen af Ukraine d. 24. februar 2022.

Vibe Termansen er historiker, forfatter og journalist, og har fulgt Centraleuropa i mere end 20 år, blandt andet på Weekendavisen, Den Danske Ambassade i Warszawa og i Oplysningsforbundet DEO.

Læs mere

I Kampen om Centraleuropa fra 2019 beskriver Vibe Termansen de bagvedliggende årsager til den udvikling, som Centraleuropa gennemgår i dag.

I februar 2023 udkommer hun med I Ruslands skygge - en historie om imperier og interessesfærer.

Materialer