Billede: Det Kgl. Teater
Billede: Det Kgl. Teater

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
80 Kr
Lokalitet
Teaterbygningen Musikcaféen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

Introduktion til ny opera om Snedronningen

24.09.19
Hans Abrahamsen og Henrik Engelbrecht fortæller om deres nye opera, der bygger på H.C. Andersens eventyr om Snedronningen.

Til oktober har den længe ventede opera Snedronningen premiere på Det Kongelige Teater. Inden da har MikroFonens publikum en unik chance for at møde operaens komponist, Hans Abrahamsen, og librettist, Henrik Engelbrecht, til et foredrag om deres arbejde med den nye opera. Her vil Henrik Engelbrecht også fortælle om den nærmest maniske operainteresse hos historiens ophavsmand, H.C. Andersen, som han tidligere på året udgav bogen ’Hjertet brast i toner’ om.

 

Verdensberømt komponist

Hans Abrahamsen er en af vor tids mest spillede og anerkendte komponister, også på verdensplan. Særligt med værket ’Let me Tell You’ (2013), der indsvøber et moderne tonesprog i poetisk skønhed, har han vundet publikums og kritikernes opmærksomhed. De seneste år har han således modtaget nogle af verdens mest prestigefyldte musikpriser, bl.a. Nordisk Råds Musikpris og den amerikanske Grawemeyer Award. Tidligere i år modtog Hans Abrahamsen tillige Léonie Sonnings musikpris.

 

Operaekspert

Henrik Engelbrecht, som sammen med komponisten har stået for tekstbearbejdelsen til Snedronningen, er kendt som en af landets mest vidende operaeksperter. Ud over at være forfatter til en række operabøger har han bl.a. været operadramaturg på Det Kongelige Teater, musikchef i Tivoli og medvirket i Den Klassiske Musikquiz. Samtidig er han kendt for at være en levende og engageret foredragsholder - også her i Køge, hvor han tre gange tidligere har holdt operaforedrag for fulde huse.

 

MikroFonen

Foredraget præsenteres af MikroFonen, der er et samarbejde mellem Køge Musikskole, Musikforeningen Bygningen, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne. Arrangementet er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.
Foredraget finder sted i Musikcafeen på Teaterbygningens første sal (der er ikke elevator).

Ved arrangementet vil der være mulighed for at købe og få signeret Henrik Engelbrechts anmelderroste bog ’Hjertet brast i toner - med H.C. Andersen i operaen’ til særpris.

Ungdomsrabat: Halv pris for unge under 25 år.