Nobelprisvinder 2017, Kazuo Ishiguro

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Foredrag & debat

Litteraturaften: Glemslens forbandede nåde

16.05.18
Jakob Levinsen fortæller om sidste års litterære Nobelpristager og om at oversætte Kazuo Ishiguros foreløbige hovedværk.

Det er et af omfang lille forfatterskab, der senest er blevet belønnet med Nobelprisen i litteratur. Kun syv romaner, en novellesamling og et filmmanuskript har den nu 63-årige japansk-britiske forfatter Kazuo Ishiguro foreløbig udgivet. Til gengæld spænder de over adskillige genrer, lande og perioder og fortæller om både fjerne kunstnere, den tilknappede butler i bestselleren og succesfilmen Resten af dagen, detektiver på afveje, ungdom uden fremtid og en på alle måder omtåget britisk middelalder med uhyrer, riddere og drager.

De sidste møder man i den fantasy-lignende Den begravede kæmpe fra 2015, der er oversat til dansk af Jakob Levinsen, som her vil fortælle om Ishiguros på samme tid underfundige og uomgængelige litterære univers. For selv om kulisserne skifter, handler det hos Kazuo Ishiguro så godt som altid om valget mellem at glemme og at huske, det være sig i krig, kriminalitet eller kærlighed. Om at det nogle gange kan være både nødvendigt og umuligt at lægge fortiden bag sig, hvor gerne man end vil.

  Jakob Levinsen (f. 1960) er forfatter, kritiker, foredragsholder og oversætter af over 50 bøger. I foråret 2018 udkommer bl.a. Stephen og Owen Kings Rosernes torne, Richard Flanagans Lyden af én hånd der klapper og Marilynne Robinsons Det som er os givet.  www.jlevinsen.wordpress.com.

Tags

Materialer

Reservér
  • Bog

Resten af dagen

Af Kazuo Ishiguro (2017)
Læs mere
Reservér
  • Blu-ray

Resten af dagen

Af James Ivory, Tony Pierce-Roberts, Ruth Prawer Jhabvala (2013)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Vi forældreløse

Af Kazuo Ishiguro (2000)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den begravede kæmpe

Af Kazuo Ishiguro (2015)
Læs mere