Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Livestream: Thomas Piketty og Rune Lykkeberg

11.11.20
Samtale mellem den franske stjerneøkonom Thomas Piketty og chefredaktør Rune Lykkeberg om rigdom, ideologi og ulighedens historie.

Den tiltagende globale ulighed har stået skarpt på den internationale dagsorden de seneste årtier. Den er blevet diskuteret på kryds og tværs, målt og vejet, og har været genstand for offentlig bekymring. Den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty satte med Kapitalen i det 21. århundrede fokus på koncentrationen af rigdom hos de allerrigeste.

Piketty er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med chefredaktør på Information, Rune Lykkeberg, om opfølgeren til det, der blev kaldt en af århundredets vigtigste bøger. Pikettys nye bog Kapital og ideologi, som udkom i marts 2020, handler om ulighedens historie og er på én gang en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system.

Interviewet er arrangeret af og streamet fra Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek, og foregår på engelsk.

Program:

Kl. 19.30: Aftenen indledes med en introduktion til emnet af Henrik Kureer, som er lektor i international økonomi på Køge Handelsgymnasium og lærebogsforfatter til en lang række bøger om økonomi.

Kl. 20-21.30: Livestreaming af interview fra Det Kgl. Bibliotek.


Klik her for at bestille Thomas Pikettys bøger

Klik her for at læse mere om Henrik Kureer

Foto: Emmanuelle Marchadour (Piketty), Jakob Dall/Ritzau Scanpix (Lykkeberg