Foredrag om ekstrem fordøjelse

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Livestreaming fra Aarhus Universitet - Ekstrem fordøjelse

15.03.22
Bliv klogere på hvordan dyr og mennesker overlever langvarig faste.

Med et ekstremt fordøjelsessystem kan slanger æde mere end deres egen kropsvægt efter mange måneders faste, og studier på Aarhus Universitet har været med til at forklare hvordan og hvorfor, stofskiftet stiger under fordøjelsen af de enorme måltider.

Den nyeste forskning viser også, at slangernes muskler vokser under fordøjelse helt uden motion. En forståelse af denne evne kunne være fordelagtig i i bestræbelserne på at forhindre mennesker i at miste muskelmasse under sygdom og aldring.

Menneskekroppen og underernæring

Forskning i slangens ekstreme fordøjelsessystem giver indblik i, hvordan dyr og mennesker overlever langvarig faste, og foredraget vil derfor drage paralleller til mennesket i perioder uden føde. Herunder hvordan ekstrem, længerevarende underernæring påvirker menneskekroppen.

En del af denne viden stammer fra studier i Warszawas ghetto, hvor jødiske læger udførte fysiologiske målinger under 2. verdenskrig.

Ved professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Biologi, Aarhus Universitet.

Naturvidenskab på lærred

Med livestreaming er det muligt at komme tæt på forskernes nyeste opdagelse indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, man bliver udfordret og alle kan være med uanset faglige forudsætninger.

Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab til mere end 300 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag.
Foredraget begynder præcis kl. 19, så vi anbefaler, at I ankommer 18.50.