Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Foredrag & debat

Livestreaming fra Aarhus Universitet: Jorden og livet – 3.800 mio. års spejling

27.09.22
Professor i geologi Minik Rosing gør os klogere på, hvordan jorden har forandret sig, siden den kom ud af støvskyen, lige efter Solsystemets fødsel. Og ikke mindst kan du høre om, hvordan vi mennesker er i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Ved professor i geologi Minik Rosing, GLOBE Institute, Københavns Universitet.

Jorden og livet påvirker og spejler hinanden

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den, der blev dannet for 4.500 millioner år siden. Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden.

Vi har ingen anelse om, hvornår livet opstod eller hvilke processer, der var i spil, men vi kan konstatere, at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.

Stort set alt hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes spejler den udvikling, som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og solsystemets dynamik.

Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling – og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Naturvidenskab på lærred
Med livestreaming er det muligt at komme tæt på forskernes nyeste opdagelse indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, man bliver udfordret og alle kan være med uanset faglige forudsætninger. Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab til mere end 300 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. Foredraget begynder præcis kl. 19, så vi anbefaler, at I ankommer 18.50.