Mickey Gjerris peger på en række muligheder for at ændre vores syn på naturen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 + gebyr
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Lysegrønt håb om klimaforandringernes tidsalder

14.09.20
Foredrag om menneskets forhold til naturen ved teolog, forfatter og lektor i bioetik Mickey Gjerris.

Der er sprøjtegift i drikkevandet plastic i verdenshavene, kvælstof i de indre farvande og ammoniak i luften. Vi står midt i den største biodiversitetskrise siden dinosaurerne uddøde. Vi skal handle nu.

Hvordan endte vi i denne situation på trods af årtiers advarsler?

Mickey Gjerris har i 20 år forsket i etiske spørgsmål om vores forhold til natur. I dette foredrag vil han belyse vores forståelse af naturen og vores rolle i den. Hans påstand er, at så længe vi ser de nødvendige forandringer som et offer af det gode liv, kommer der ikke til at ske noget. Først når vi får lyst til at passe på den verden, som vi er en del af og har tiltro til, at det er en rejse der vil bringe os glæde og mulighed for et meningsfyldt liv, vil handling følge ord. Måske virker det håbløst, men vi skal skabe mod og lyst til at handle. Nu.

 

Om Micky Gjerris

Mickey Gjerris er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har bl.a. skrevet bøgerne: ’Jagt – natur, menneske, dyr og drab’, ’Skildpaddetanker’, ’Naturens sprog’ og Upraktisk håndbog i lysegrønt håb’.

 

Hold Hjernen Frisk

Foredraget er arrangeret i forbindelse med Hold Hjernen Frisk.

Materialer