Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Med på en lytter – en rejse i lytningens univers

17.04.23
Tag med videnskabsjournalist Annette K. Nielsen på en øreåbnende rejse fra lydfølsom til lydopmærksom. Verden vil aldrig lyde på samme måde igen.

Annette K. Nielsen er lydfølsom ligesom 20-40% af befolkningen og følte sig tit begrænset af uønskede lyde, indtil hun lavede et eksperiment, der forandrede hendes liv.

Hun lagde ørepropperne på hylden og holdt op med at høre radio og podcasts for i stedet at lytte opmærksomt til verden omkring sig. For verden er også fyldt med vidunderlige og overraskende lyde. Det skriver hun om i den populærvidenskabelige bog Med på en lytter – en rejse i lytningens univers

I bogen møder vi flagermus- og hvalforskere, lydantropologer, støjforskere, sansehistorikere og lydbrandingseksperter, der alle gør os klogere på verdens lydlige dimension.

Annette K. Nielsen vil dele gavmildt ud af alle de overraskende indsigter, forskerne har bibragt hende, og give konkrete eksempler på, hvordan vi kan træne vores hørelse og blive mere lydopmærksomme.

Annette K. Nielsen er videnskabsjournalist ved bl.a. Weekendavisen. Hun har også en fortid som radio- og tv-vært ved bl.a. på Faglitteratur på P1.

Tags

Materialer