Menneskebiblioteket - lån en fordom
Menneskebiblioteket - lån en fordom

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Menneskebiblioteket

12.11.19
Lån et menneske og få dine fordomme udfordret.

I stedet for bøger kan du denne aften låne levende mennesker med personlige historier og erfaringer. Menneskebøgerne stiller frivilligt op for at dele deres historier med dig, fordi de i deres dagligdag udsættes for fordomme eller diskrimination på grund af deres overbevisning, livsstil, religion, handicap, sociale status, seksualitet, beskæftigelse, etniske oprindelse, eller lignende.

Her findes ingen dumme spørgsmål

Menneskebiblioteket er en forening, som arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed i samfundet. Der findes over 100 forskellige titler på bogreolerne i Menneskebiblioteket. På denne aften kan du møde mennesker med titlerne Hjemløs, Bipolar eller Muslim og der vil være mange flere i litteraturlisten på selve dagen. Hver menneskebog kan lånes i 30 minutter ad gangen, og du kan tale med vedkommende om alt, der normalt kan være vanskeligt at spørge om. Hos Menneskebiblioteket findes der nemlig ingen dumme spørgsmål.

Konceptet findes nu i over 85 lande

Menneskebiblioteket er et koncept, der blev skabt af Ronni Abergel og hans kollegaer fra den danske ungdomsorganisation Stop Volden til et event på Roskilde Festival i 2000. Abergel tog herefter idéen videre selv og stiftede Foreningen Menneskebiblioteket, som nu opererer på fem kontinenter i over 85 lande verden over. Ronni forklarer idéen bag organisationen således:    

“Menneskebiblioteket handler om at forebygge og udfordre folks fordomme - det handler om at læse for at lære. Det er en unik chance for, at du kan få en interessant samtale med et menneske, der uretmæssigt er sat i bås på grund af enten livsstil, overbevisning, etnicitet, handicap, seksualitet, sociale status eller beskæftigelse.”

Tags