Foto: Fintan Damgaard

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For unge og voksne
Foredrag & debat

Mennesket i krig

07.03.24
Journalist og tidligere soldat Emil Arenholt Mosekjær fortæller om sin bog ”Soldaterhjerte”. Her møder vi veteraner fra krige rundt om i hele verden, som forfatteren har interviewet i forsøget på at forstå krigens væsen.
Emil Arenholt Mosekjær har brugt flere år på at interviewe veteraner fra forskellige krige. Han søger at forstå ikke blot sine egne oplevelser fra Afghanistan, men også hvorfor de skabte et særligt bånd til andre soldater verden over – fra den 25-årige kvinde fra fronten ved Donbas til den 94-årige veteran fra befrielsen af Frankrig i 1945.

Oplevelser, tanker og reaktioner på krigens væsen er de samme, og forfatteren ønsker at viderebringe dem for at få svar på, hvorfor vi går i krig, og hvad det gør ved os som mennesker.

Om forfatteren: Emil Arenholt Mosekjær er veteran fra krigen i Afghanistan og har som journalist og redaktør især beskæftiget sig med forsvarspolitik og internationale forhold.

Om bogen Soldaterhjerte

"…. en uhyre relevant og velskrevet bog, som kan anbefales til alle, der er interesseret i krigens og soldatens natur." – Altinget.dk

"Intenst og personligt indblik i et barsk soldaterliv." – Jyllands-Posten

"... tiltrængt ærligt og dybdegående indblik i soldaterpsyken ... et vigtigt vidnesbyrd." – Politiken

"En rig og modig bog ... den skiller sig ud ved sit internationale og kulturhistoriske perspektiv, ved sit vovemod og sit uimodståelige engagement: Det er en bog med rigtig meget på (soldater)hjerte." – Information

Tags

Materialer