Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
Gratis
Target
For unge
Foredrag & debat

Psykose og stoffer

03.05.21
Når hash og piller vrider hjernen. Deltag i foredraget ved psykolog Allan Hedegaard Fohlmann og hør Cindys personlige beretning.

Et forbrug af hash eller andre stoffer kan hos nogle mennesker udløse psykose, en psykisk tilstand hvor man oplever vrangforestillinger og ikke kan skelne mellem virkelighed og fantasi. Andre, der allerede oplever psykoser fx i forbindelse med sygdommen skizofreni, bruger stoffer til at lindre symptomerne.

Hvert år får 100 danskere en hashpsykose. Og samtidig er der efter alt at dømme rigtig mange, der bruger hash eller andre stoffer til at dulme symptomer på psykisk sygdom. For psykose og stoffer er – på forskellig vis – tæt forbundne.

Til arrangementet giver psykolog Allan Hedegaard Fohlmann sit bud på denne sammenhæng og forklarer, hvad stoffer gør ved hjernen.
Han taler også om, hvorvidt nogle mennesker er særligt sårbare overfor at blive påvirket af stoffer. Han sætter skarpt fokus på hash og psykoser, og så giver han gode råd til, hvordan man hjælper en, der har fået en psykose.

Efterfølgende fortæller Cindy sin personlige historie om psykose og stoffer.


Arrangeret i samarbejde med PsykInfo


Tilmeld dig her