Om dette arrangement

Tid
18:00 - 19:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

Rundtur i Universet

27.10.22
Astronomisk forening for Køge Bugt, Facebookgruppen 'Astronomi for alle' og Køge Bibliotek vil gerne tilbyde jer en aften i stjernehimlens tegn.

Denne aften har vi besøg af Sune Hermit, som vil fortælle om stjernehimlen.

Sune er lige nu aktuel med en bog som hedder 'Stjernehimlen, 50+ ting du kan se med en almindelig kikkert', som han har skrevet sammen med Anja C. Andersen.

Sune fortæller om foredraget: "I de senere år har jeg genoptaget min passion for astronomi, og er begyndt at tage spektakulære billeder af nattehimlen".

Med et kamera og mange timers dataindsamling kan man "se" langt dybere og få flere detaljer med end man kan med øjet.

Kom til foredraget og oplev de florlette rester efter en ældgammel supernova - se kæmpemæssige bobler omkring unge varme stjerner - og kig dybt ud på fjerne galakser med fine støvbånd. Alt er inden for rækkevidde med et kamera og god databehandling.

Min baggrund som ph.d. i astrofysik og har givet grundigt kendskab til teoridelen, og jeg har brugt mange år på at grave mig ned i detaljer.

Og måske netop derfor, er det en stor fornøjelse for mig at tage disse smukke fotos af nattehimlen, så teorien kan illustreres.

Foredraget er en rundtur i Universet hvor vi arbejder os ud fra Solsystemet til fjerne galaksehobe hundredevis af millioner af lysår herfra. Ind i mellem kommer jeg til at fortælle om stjerner, galakser, supernovaer og meget andet."


Foredraget varer fra. kl. 18-19 og der er efterfølgende tid til spørgsmål og dialog.


Efter foredraget, stiller vi teleskoper op på Torvet.

Så kan alle interesserede få et kig på nogle af de ting som Sune har snakket om, og især et kig på Jupiter og Saturn, som står højt på himlen

Det afhænger selvfølgelig af vejret, så hvis det er totalt overskyet, bliver denne del af arrangementet ikke til noget. Men vi regner med godt vejr!

Man skal bestille en billet til foredraget, for at vi ved hvor mange der skal være plads til, men det er ganske gratis!

Alle er velkomne!

Tags