Smagen af øl

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
30 + gebyr
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Smagen af øl

10.11.20
Livestreaming fra Aarhus Universitet.

Ved brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium 

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.
Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen. 

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

 

Naturvidenskab på lærred

Med livestreaming er det muligt at komme tæt på forskernes nyeste opdagelse indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men alle kan få være med uanset faglige forudsætninger. Der kan stilles spørgsmål til forskerne via sms og få svar. 

Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab i mere end 50 byer, for flere tusinde tilhørere.

Foredraget begynder præcis kl. 19, hvorfor vi anbefaler at man kommer i god tid.