Kvinde spiser en småkage
Kvinde spiser en småkage

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Foredrag & debat

Vores nydelsesfulde hjerne

19.02.19
Forskning i nydelse og begær kan være en nøgle til at forstå hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

Vi livestreamer fra Aarhus Universitet

Hjerneforsker Morten Kringelbach er verdens førende ekspert i nydelse og hvordan sanselig og social nydelse i høj grad er med til at definere vores liv, men også hvordan manglen på nydelse, anhedoni, har stor betydning for lidelser som depression, kronisk smerte og spiseforstyrrelser.

Musik på hjernen

 På tværs af alle kulturer er det fx klart at musik giver velvære, glæde og hjælper sociale relationer. Forskningen har givet ny indsigt i hvordan det i musik og andre kunstformer er forventningsglæden som kan føre til nydelse. Og hvordan mere generelt vores forventninger og forudsigelser er væsentlige elementer til at give mening med livet. I flygtige øjeblikke kan det føre til nydelse, men på længere sigt kan det hjælpe med at fylde vores tilværelse med meningsfuldhed, retning og formål. 

Livet skal nydes

Denne aften kan man blive klogere på, hvordan resultater fra computermodellering og hjerneskanninger, som måler aktiviteten i levende menneskehjerner, afdækker hvilken betydning mange nydelser som fx mad, sex, rusmidler og musik har for vores livskvalitet.

 

Naturvidenskab på lærredet

Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab i mere end 45 byer, for flere tusinde tilhørere. Interessen for alle grene af naturvidenskab har vist sig at være stor og med livestreame er det muligt at formidle nyeste viden ud i hele landet. Bibliotekerne i Køge Kommune viser en række foredrag fra Aarhus Universitet hen over vinteren. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til forskerne via sms og få svar. 

Foredraget begynder præcis kl. 19, så kom gerne i god tid.
Tilmelding anbefales, men er ikke nødvendigt.

Materialer