Forfatter Birgitte Kosovic
Forfatter Birgitte Kosovic

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Litteratur

Danmarkshistorie & ægteskabsdrama i ét

24.10.19
Forfatteraften med Birgithe Kosovic om romanen "Den inderste fare".

Birgithe Kosovic har vundet Politikens Litteraturpris 2019 for "Den inderste fare", et imponerende romanportræt i to bind om Erik Scavenius - den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.

Dette arrangement henvender sig både til litterært og politisk-historisk interesserede.

Mellem løgn og overlevelse

Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, er i manges øjne Danmarkshistoriens største landsforræder, som forærede landet på et sølvfad til tyskerne.

"Den inderste fare" er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius (1877 - 1962), hvor de grundlæggende spørgsmål er: Hvor meget frihed vil du opgive for freden? Hvor meget af din frihed vil du ofre for freden? Hvor går grænsen mellem integritet og underkastelse? Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som utro ægtemand og i forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, der kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op.

Det væsentligste

Det handler om værdier. Og hvordan vi kan håndtere de sværeste af alle spørgsmål i vores kærlighedsliv såvel som i det åbne samfund unden at forråde os selv og vores fællesskab. Hvad er vores idealer? Og hvilke idealer kræves hvornår?

I "Den inderste fare" bliver både Scavenius' personlige og politiske liv sat på spidsen, da han forelsker sig i en 27 år yngre kvinde og møder topnazisten Werner Best, der er sendt af Hitler for at terrorisere Danmark til at opgive sin sidste selvstændighed.

Om Birgithe Kosovic

"Birgithe Kosovic er vokset op i Albertslund med en dansk mor og jugoslavisk far og har læst Dansk på Københavns Universitet. Hun debuterede som forfatter i 1997 med Legenden om Villa Valmarana og to år efter fulgte Om natten i Jeursalem.

Hendes tredje roman Det dobbelte land (2010) handler om krigen på Balkan baseret på autentiske begivenheder i forfatterens slægtshistorie. Romanen vandt i 2011 både DR Romanprisen, Weekendavisens Litteraturpris og Danske Banks Litteraturpris" (Litteratursiden.dk). 

Materialer