Open book
Open book

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
25 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Højtlæsning for voksne – guidet fælleslæsning

11.12.18
Oplev litteraturen tæt på - helt tæt på.

Højtlæsning er indbegrebet af nærvær og fordybelse og bør ingenlunde være forbeholdt børn.

Guidet Fælleslæsning er en særlig form for højtlæsning, hvor biblioteks læseguide, Randi Petersen, fører an med noveller og digte fra nær og fjern. Undervejs er der små pauser i læsningen for at skabe plads til deltagernes umiddelbare refleksioner og associationer. Det er i pauserne at samtalen omkring teksten begynder.
 

Mere mellem linjerne

At teksten bliver læst højt, samtidig med at deltagerne sidder med teksten i hænderne, sænker tempoet nok til at man virkelig kan nærlæse teksten og opfatte ting i teksten som man måske ellers ikke havde lagt mærke til. På den måde bliver der mulighed for at dele al den umiddelbare undren og begejstring der opstår, når man læser en tekst for første gang. 
Samtidig skaber højtlæsningen en følelse af fællesskab og personligt nærvær, fordi man sidder sammen og lytter til en stemme der fortæller.

Ingen forberedelse


Alle kan være med. Det kræver ingen forberedelser eller forkundskab at deltage i læseklubben. Til gengæld får du stof til eftertanke. Du er velkommen til at deltage hver gang eller blot en enkelt eftermiddag.

Læs mere om metoden Guidet Fælleslæsning