Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Læseklub - Ursula K. Le Guin: De udstødte

20.03.24
Vi skal læse en af Suzans favoritforfattere; amerikanske Ursula K. Le Guin, som har fået en revival blandt især yngre læsere i de seneste år.

N.B. Der er et lavere antal billetter til salg end sædvanligt pga. bogens sjældenhed på landets biblioteker. Vi beklager, at der måske er nogle af jer, der må gå forgæves.

Forårets tema: Bibliotekarens favorit  

I foråret vælger læseklubbens tre trofaste bibliotekarer hver deres personlige favorit. Da de har meget forskellige tilgange og indsigter i litteraturens verden, kan vi love tre forskellige – men med sikkerhed – rigtig gode læseoplevelser.  

Ursula K. Le Guin: De udstødte 

Jeg kan godt lide forfattere, der har udsyn og arbejder med vægtige tematikker. Ursula K. Le Guin brugte science fiction-genren på en voksen og moden måde og var optaget af taoisme, feminisme og antropologi.  Det giver nogle utroligt spændende perspektiver, uden at hun bliver belærende eller politisk korrekt.  

Jeg har valgt denne roman fra 1974, der er utopi og dystopi samlet i én. Bogen beskriver to planeter med vidt forskellige kulturer. På Urras ligner samfundet det vestlige, kapitalistiske system, mens folk på Arras lever i et slags anarkistisk samfund karakteriseret af nøjsomhed og ansvar og med fuld ligestilling mellem kønnene. 
 
Jeg er sikker på, at denne bog vil give anledning til nogle interessante diskussioner i læseklubben. Jeg håber at I, kære læsere, ikke vil blive skræmt væk af genren!  

Om læseklubben 

Læseklubben er for alle, der har lyst til at læse og tale om bøger. Du behøver ikke være en garvet læser for at være med, du skal bare have lyst til at dele dine læseoplevelse med andre. Vores snakke er helt nede på jorden, og alle tanker om de bøger, vi læser, er velkomne! Skriv til fiktion@koege.dk, hvis du har spørgsmål. 

Når du er tilmeldt, kan du hente bogen fra d. 14. februar.