Om dette arrangement

Tid
9:30 - 14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Lokale fællesskaber

På sporet af Kirkestræde - En kulturhistorisk dag

15.10.22
Glæd jer til aktiviteter for store og små i den hyggeligste gade i byen.

Oplev og se biblioteket, kirken og andre historiske huse i Køge fra en utraditionel vinkel.

Program

Sct. Nicolai Kirke
9.30 – ca. 10.00 Fælles morgensang
Vi starter dagen i Køge Kirke med fælles morgensang, hvor det enkle formål er at synge velkendte og nye salmer og sange, fra både salmebogen, højskolesangbogen samt fra andre sangudgivelser. Efter morgensangen vil der være en kop kaffe.

10.30 – 11.30 Portrætkoncert - César Franck 200 år
Portrætkoncert i anledningen af César Francks 200 års fødselsdag.
César Franck's Trois Chorals - i E-dur, h-mol og a-mol. Værket er komponistens svanesang eller musikalske testamente og han komponerede koralerne i løbet af to måneder kort før hans død i november 1890. Søren Voigt Juhl fortæller om César Franck imellem orgelværkerne.
Ved orglet: Anne Kirstine Mathiesen.
Varighed ca. 60 min.

Sognegården
10.00 – 14.00 Drop-in bio og udstilling
Kom til "Drop-in bio" hvor vi viser gamle film om Køge by. Filmene er sammensat af Køge Arkiverne. Endvidere vil der være en udstilling omhandlende den gamle slagter der lå i Kirkestræde 29 i ældre tid.

Biblioteksgården
10:00 - 14:00
Sang, musik, hatteværksted og skattejagt. Kom og lav din egen historiske avishat.

Bliv ført tilbage til fortidens toner med Nanna Barslev.
Med sin karakteristiske smukke stemme og nordiske sangstil fører Nanna Barslev os tilbage ad fortidens spor. Vi hører hendes fortolkninger af gamle nordiske folkeviser og trylleformler. Nanna Barslev er sangerinde, komponist og kulturformidler, og har specialiseret sig i gammel nordisk musik og folkekultur. Du kan møde Nanna hele dagen i og ved biblioteksgården.

Børnebiblioteket:
Vi kender alle facaden, hvor Køge Børneasyl bor inde bag ved. Børneasylets børn har tegnet deres legeplads - Kom og se en udstilling af deres fine tegninger. 

Kælderen under det gamle hus (børnebiblioteket) er åben. Tør du gå derned?

Rollespil med Sleipnir
Mød en rigtig rollespilsforening og prøv kræfter med spændende og uhyggelige ting. Du er ikke i tvivl når du møder dem, de huserer i Biblioteksgården og ude på Kirkestræde.

Vi glæder os til at se jer og skyde efterårsferien igang med en masse inspirerende og sjove aktiviteter. Der er gratis adgang til alle aktiviteterne.

Arrangører: Køge Kirke, Køge Arkiverne og KøgeBibliotekerne.

Læs om Kirkestrædes historie