Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:30
Pris
Gratis
Target
For alle
Lokale fællesskaber

Podcastpremiere: Herfølges Originaler #2 Sliber-Peter

03.10.22
Vi tænder for grillen, så vi kan gumle grillpølser, mens vi lytter til historien om den landskendte Herfølge-original skærsliberen Sliber-Peter. Du kan også få slebet dine knive foran biblioteket.

Vi hylder det originale menneske med podcast-serien Herfølges originaler.

Herfølge har igennem tiden opfostret en lang række unikke skikkelser, der spredte liv og godt humør og var kendt af alle.
Dansken er som oftest en forsigtig type, der ikke stikker næsen for langt frem, så vi tager hatten af for dem, som har turdet og stadig tør!


Sliber-Peter

- gik også under navnet papegøjedrengen og var et kendt ansigt i hele landet.
Hans sjove og rammende ordvalg blev brugt af Storm P i flere af hans vittighedstegninger og i Den gamle skærslibers forårssang, som er optaget i Højskolesangbogen er inspireret af Sliber-Peter. 

 

Knivslibning og grillpølser

Vi får besøg af Pølse, som ligeledes er lokal sliber, der kører landet rundt med sit cykelvogntog – på vognen sidder hans store hund. Han stiller op foran biblioteket i en stor pavillon og tager imod knive og sakse - mod betaling.

Herreværelset, vores lokale ungdomsklub for mandfolk, tænder op for grillen, så du kan få en lækker grillpølse - venligst doneret af Super Brugsen Herfølge. Der kan købes drikkevarer.

Podcasten er produceret sammen med Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne.