Liveopførsel af The Dark Side of the Moon, Earls Court i London, 18. maj 1973.
Liveopførsel af The Dark Side of the Moon, Earls Court i London, 18. maj 1973.

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
80 kr. / 40 kr.
Lokalitet
Teaterbygningen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Musik

Musikforedrag om 'Dark Side Of The Moon' – Pink Floyds mørke mesterværk lyser stadig op

07.09.22
Med baggrundsstof, anekdoter, lyd, billede og film tager vi sammen turen til månens mørke side og hjem igen. Det bliver seriøst og kuriøst, når vi fejrer det mesterlige album.

Fra det letgenkendelige pladecover til de sidste ord på sidste skæring – ”there is no dark side of the moon really. Matter of fact, it’s all dark” – de fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med Pink Floyds gennembruds-LP fra 1973.
Med de nye genudgivelser i butikkerne ser det ikke ud til, at månen aftager i styrke foreløbig.  

50 millioner eksemplarer er blevet langet over disken siden marts 1973, og på en sløv uge sælger albummet 8-9.000 eksemplarer alene i USA.

Albummet indfriede alle Pink Floyds forventninger om succes, og selvom bandet i den grad nåede ud til masserne, har Dark Side of the Moon været genstand for masser af kultisk og nørdet spekulation.

Er Dark Side lyden af fire flippere på syre, eller er det produktet af et års hårdt arbejde?

Hvorfor dukker der konstant mumlerier op i sangene, og hvad betyder skrigeriet på The Great Gig in the Sky – for slet ikke at tale om teksterne?

Hvorfor blev albummet en enorm sællert, og hvorfor sælger det stadig mere end solidt?
 
Og ikke mindst: Hvordan udviklede musikken og teksterne sig fra den første brainstorm i et Pink Floyd-medlems køkken og frem til den færdige skive?

Thomas Ulrik Larsens foredrag  giver svar på alle de spørgsmål - og mange flere.

Thomas Ulrik Larsen

Cand. mag i musikvidenskab med speciale i rockhistorie og -analyse. Ud over at være en af landets travleste rockforedragsholdere er han sangskriver, musiker og underviser, og han var i mange år musikjournalist på blandt andet Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. 

Når det gælder Pink Floyd er han på særdeles sikker grund.

Thomas Ulrik Larsen har medvirket som ekspert i flere tv- og radioprogrammet om bandet og om forsanger Roger Waters. Desuden har han flere gange haft bandet under lup på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester og musiker i det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa, og han har været musikalsk leder på over 100 live-opførelser af Dark Side of the Moon.
 

MikroFonen – ord om musik

Foredraget præsenteres af MikroFonen, der er et samarbejde mellem Køge Musikskole, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne. MikroFonens arrangementer er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.
 

 

Foto: TimDuncan, CC BY 3.0 Wikimedia Commons

Materialer