Sangerinden Cecilia Engelbrecht Heick og pianisten Thomas Clausen lægger sang og musik til Tove Ditlevsens digte.

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:45
Pris
Gratis
Target
For voksne
Musik

Så tag mit hjerte

24.09.20
Fyraftenskoncert på Herfølge Bibliotek med nye Tove Ditlevsen-sange

Sangerinden Cecilia Engelbrecht Heick og pianisten Thomas Clausen inviterer til en koncert med nye sange til Tove Ditlevsen digte.
 

Der, hvor andre sjældent lukkes ind…

Der findes en næsten ukendt digtsamling af Tove Ditlevsen, ’Sind’, som oprindelig kun blev udgivet i 700 eksemplarer og uden for forlag. Nogle af digtene genfindes i andre samlinger, enkelte under en anden titel. Thomas Clausen har sat musik til denne samling og senere til samlingen "Blinkende lygter". Et udvalg af Tove Ditlevsens andre digte har tillige fået musik af henholdsvis Thomas Clausen og Cecilia Engelbrecht Heick. Publikum præsenteres også for et par dugfriske sange med tekst og musik af Cecilia Engelbrecht Heick.

Sangene er melodiske og har en nordisk tone hvilende på et fundament af jazzens og den klassiske musiks tonesprog. Teksterne er indholdsmættede og medrivende, og de bevæger sig på hver deres måde omkring det sted i hjertet, hvor man sjældent lukker nogen anden ind.
 

Cecilia Engelbrecht Heick

Sangerinden Cecilia Engelbrecht Heick har siden barndommen været optaget af lyrik og skrev som 15-årig de første af sine tekster, der blev udgivet. Efter sin uddannelse som musikpædagog fra konservatoriet i København har hun skrevet musik og tekst til, samt iscenesat, koncertfortællinger for børn og kendes i dén forbindelse fra ensemblet, Kunstfrø. Det var i dette ensemble, samarbejdet med Thomas Clausen begyndte.


Thomas Clausen

Pianisten Thomas Clausen har i årtier været en central skikkelse på den europæiske jazzscene, siden han som ganske ung blev opdaget af Dexter Gordon.

Han har spillet med de fleste af jazzens store, bl.a. Miles Davis, Ben Webster, Gary Burton, Dexter Gordon, Steve Swallow og Billy Hart, og han er kendt for sit mangeårige samarbejde med bl.a. Palle Mikkelborg og Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Thomas Clausen har modtaget en dansk Grammy, en række ærespriser og arbejdslegater, senest Statens Kunstfonds livsvarige legat, og han har mere end 30 LP- og CD-udgivelser bag sig.


Albumaktuelle

Duoen er aktuel med albummet “Til en ven - sange til digte af Tove Ditlevsen”, som udkom i september 2019. Der vil være mulighed for at købe og få signeret albummet efter koncerten.


Billetter

Der er gratis adgang til koncerten, men pga. Covid-19 anbefalinger er det nødvendigt at reservere plads på forhånd.


Tak til…

Koncerten gennemføres med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens ’Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark’.