Knud Romer. Foto: Thomas A.

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
75 kr.
Målgruppe
For voksne
Musik

TorsdagsSalonen #4: Med Knud Romer & Nils Gröndahl

27.10.22
Romers seneste udgivelse, ' Pigen i violinen', er centrum i denne temasalon, som kredser om det tidløse strygeinstrument. Violinisten Nils Gröndahl demonstrerer, at instrumentet kan bringe os helt ud i rummet og ikke kun hører hjemme i den klassiske musik.

Knud Romer

Kendt som reklamemand, fra diverse radioprogrammer – blandt andet Romerriget på det originale Radio24syv, som Axel i Lars von Triers Idioterne, som debattør og i højere og højere grad som forfatter.

Knud Romer har mange jern i ilden og får ikke sjældent på hattepulden for sine skarpe holdninger. Han er elsket og hadet – en mand, som skiller vandene, men han er aldrig kedelig - og så kan han noget med ord. Han kan tale – og hold da op, hvor kan han skrive.

'Pigen og violinen'

En urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.

En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse i musikkens verden via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og til alle de klassiske koryfæers Wien.

Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse, og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere.

Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner.

Violinen er blevet til et fængsel, det er umuligt at bryde ud af.

Foto af Knud Romer: Thomas A.

Violinist Nils Gröndahl

Gröndahl er måske ikke så kendt et navn på Herfølgeegnen, men det er en fejl.

Han slog først igennem i det aarhusianske og meget roste Under Byen, men har siden etableret sig som soloartist med en række fremragende udgivelser.

Live er han en virtuos, og der venter jer, publikum, en oplevelse ud over det sædvanlige, når Gröndahl går på scenen med sin violin og et hav af pedaler og effekter. Glæd jer!

Sidste år udkom han med EP'en Du Läufst Zu Schnell. Nogle af sangtitlerne har referencer til fjerne måner, og dele af pladen kunne da også lyde som soundtracket til et månefartøjs rejse igennem støvede kratere på fremmede himmellegemer.

Nils Gröndahl. Foto: Kat Jarby

Materialer