Ib Michael og Maria Elizabeth

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
100 kr. + gebyr
Lokalitet
Teaterbygningen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Arrangører
Target
For voksne
Teater

Enhver har ret til en engel - en koncertlæsning over romanen "Prins"

29.09.20
’TEATER & TAPAS’ præsenterer store ord i små portioner.

Koncertlæsningen består af en vekselvirkning af Ib Michaels karakteristiske og levende oplæsning fra romanen ’ PRINS’ kombineret med sange, der matcher bogens handling og kapitler, skrevet og opført af Maria Elizabeth (vokal, guitar og ukulele) akkompagneret af pianist Aske Bode.

Ord og havets toner er sat sammen i dette musikalske univers sådan, at alle farver og sanser træder tydeligt frem fra Ib Michaels kærlighedseventyr om sømanden Bertelsen og den grønlandskfødte Aviaja. En fortælling der beskriver universet mellem drøm og virkelighed, liv og død, tro og tvivl, kærlighed og had, komik og tragedie, mennesker og engle.

Sangene, der svinger sig iørefaldende og sensitivt i Maria Elizabeths melodier, er skrevet direkte ud fra romanens forlæg. Som om sangene fandtes allerede og blot skulle fremkaldes.

Havet har en central rolle i romanen ”Prins” og lyden af havet er derfor også en del af koncerten. Det er netop havet ved Kikhavn, indspillet hvor romanen foregår, der ved hjælp af lydfiler, giver en særlig stemning til musikken i koncerten.

 

Andre, der har oplevet koncertlæsningen, fortæller:

Else Oltmann, billedkunstner

”Tak for en fantastisk koncert på Silkeborg Bad i dag.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har hørt noget så smukt.”

Ulla Jensen, koncertgænger

“Kære Maria Elizabeth Hersing. Jeg vil sige dig stor TAK for en fantastisk musisk oplevelse på Silkeborg Bad i går. – Musikken gik lige ind og sidder stadig dejligt i mig”

 

Om kunstnerne

Maria Elizabeth udgav i 2018 albummet ”Circle the Woods”, i samarbejde med Henrik Balling, arkitekten bag bandet Gangway. Det anmelderroste album havde fire singler på henholdsvis P4 og P5. Maria Elizabeth, der har tre soloalbums bag sig, er oprindelig uddannet ved musikkonservatoriet, Manhattan School of Music, i New York, hvor hun studerede efter at have modtaget legat fra Kulturministeriets Internationaliseringspulje. Herfra har hun en Master Degree i klassisk guitar med komposition.

 

Ib Michaels forfatterskab er kendt og elsket gennem fyrre år i Danmark for bl.a. bøgerne Vaniljepigen, Den tolvte rytter og mange andre. Han er forfatter til over 30 romaner og rejseskildringer og debuterede i 1970 med romanen ”En hidtil uset drøm om skibe”. Ib Michaels værker bryder med den vestlige verdens rationalistiske tænkemåde og trækker på indiansk og buddhistisk filosofi. Han er om nogen eventyrets digter i Dansk litteratur. Ib Michael har modtaget en lang række priser, bl.a. Danske Banks Litteraturpris, 2010.

 

TEATER & TAPAS – store ord i små portioner

Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne har dannet ’TEATER & TAPAS’ for at skabe en scene i Køge, hvor litteraturen bliver foldet ud i nye unikke oplevelser. Med ’TEATER & TAPAS’ ønsker vi har givet publikum intense sansebombningerne med litteraturen som kernestof og tapasanretningerne til at sætte prikken over i'et. 

Når du køber billet, kan du vælge, om du blot vil se forestillingen kl. 19.00, eller om du også vil nyde en anretning med tapas fra kl. 18.00. Drikkevarer kan tilkøbes på dagen.

OBS: Forestilling med tapas er udsolgt! Vi har stadig ledige billetter, hvis du vil se forestillingen uden at tilkøbe tapas.

Materialer