Pia Rosenbaum i rollen som forfatteren Svetlana Aleksijevitj

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
100 - 175
Lokalitet
Teaterbygningen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Arrangører
Target
For voksne
Teater

Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

04.06.21
'TEATER & TAPAS' præsenterer en crossover-forestilling med skuespiller Pia Rosenbaum. Forestillingen starter 19:30. Tapas serveres forud for forestillingen fra kl. 18:20 - 19:20.

Forestillingen er baseret på Svetlana Aleksijievitjs bog med vidnesbyrd fra russiske kvinder, der deltog i 2. Verdenskrig.  

"Denne crossover-forestilling, hvor stemmer og billeder er ligeværdig, formidler på impornerende vis Svetlana Aleksijievitjs roman om kvindernes skjulte og ukendte historier. 'Hvad kan vi gøre?' 'Hvad skal vi gøre?' er nogle af de tanker, der straks slår en, når forestillingen er slut. For de mange kvindeportrætter er svære at ryste af." (Kulturkupeens anmeldelse)

Ca. 1 million kvinder deltog i sovjethæren under 2. Verdenskrig. Først da Svetlana Aleksijievitj mere end 30 år senere, begyndte at interviewe nogle af dem, der overlevede krigen, kom historier og fortællinger frem om en kvindelig krig på egne præmisser med egne farver, lugte og følelser. 

17 af Danmarks ældre skuespillerinder lægger stemmer til disse kvinders historier. Billedkunstner Thomas Koldings scenekunstneriske udtryk i form af projiceringer af abstrakte og figurative malerier ledsager fortællingerne. Pia Rosenbaum er alene på scenen. Hun bladrer i de høje dokumentstakke med indsamlede vidnesbyrd.

Svetlana Aleksijievitj modtog Nobels Litteraturpris i 2015 for sine dokumentariske værker om almindelige menneskers erfaringer om krig, mod og lidelse.

Forestillingen er produceret af Teaterforeningen Katasha.

TEATER & TAPAS – store ord i små portioner

Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne har dannet ’TEATER & TAPAS’ for at skabe en scene i Køge, hvor litteraturen bliver foldet ud i nye unikke oplevelser. Med ’TEATER & TAPAS’ ønsker vi at give publikum intense sansebombningerne med litteraturen som kernestof og tapasanretningerne til at sætte prikken over i'et. 
 

BEMÆRK: DU SKAL KUNNE FREMVISE CORONAPAS PÅ DAGEN FOR AT DELTAGE
Læs mere om coronapas her

Materialer