Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Udstilling

”Danske fugle” fotograferet af Niels Dejgaard

01.06.22 - 30.06.22
Oplev en udstilling med smukke fotografier af vores almindelige fugle.

Om foråret og efteråret kan du opleve i tusindvis af fugle, der trækker ind over Køge Bugt og Stevns. Nu kan du komme helt tæt på nogle af de fuglearter, som vi synes, vi kender så godt, men som vi plejer at beundre på afstand.

Om fotograf Niels Dejgaard

Niels Dejgaard har i mange år haft fotografering som sin store interesse og begyndte i 2012 i at tage fotografier af fugle i sit nærmiljø. Han har udstillet på en række virksomheder, biblioteker og offentlige institutioner og har deltaget i censurerede udstillinger og gruppeudstillinger. Niels Dejgaard er tidligere stadsbibliotekar i Albertslund og gik på pension i 2017.

Hvorfor fotografere fugle?

"At færdes i naturen og at nyde landskabet og fugle- og dyrelivet giver en fred og ro i sindet, som ingen form for terapi kan give, og for mange mennesker er det bedste i livet det at beskæftige sig med noget, hvor man skal bruge sine sanser." 

"Fugle er fascinerende på mange måder. Vi møder dem overalt - i naturen, i haven og i byen. Der findes omkring 10.000 nulevende arter, og de findes i alle miljøer fra Arktis til Antarktis. Nutidens fugle er de eneste efterkommere af dinosaurerne, der forsvandt for omkring 65,5 millioner år siden."

"Adskillige fuglearter er inden for de seneste ca. 400 år uddøde på grund af menneskelig aktivitet, og 1.200 arter skønnes i dag at være truet af udryddelse. Det er derfor af afgørende betydning, at vi tager hensyn til deres livsbetingelser."

 

Der er fernisering lørdag den 4. juni kl. 11.00 – 13.00. Alle er velkomne!

Du kan se flere af Niels Dejgaards fotografier her

Tags