Inger Horup. Fotograf: Trine Kobborg
Inger Horup. Fotograf: Trine Kobborg

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Udstilling

Fortællinger fra de ældre i Køge

03.05.22 - 30.05.22
Køge Seniorråd står bag en udstilling, hvor vi i ord og billeder kommer tæt på 10 seniorer fra Køge Kommune. De fortæller om deres liv - om venskab, kønsroller, forelskelse og om at blive ældre.

Fotograf Trine Kobborg og tekstforfatter Caroline Qvist Abel har portrætteret de 10 vidt forskellige mennesker, som sætter ord på deres hverdag og ser tilbage.  

"Formålet er at nuancere billedet af ældres liv. Ældre omtales ofte som en homogen gruppe, og det er frustrerende, for vi er lige så forskellige som alle andre. Ældre er aktive medborgere på mange forskellige fronter og fortjener at få deres individuelle historier fortalt," fortæller Margrethe Pedersen, næstformand i Køge Seniorråd. 

Udstillingen har tidligere været udstillet på Genoptræningscentret, hvor tidligere Seniorrådsformand Nadia Sandberg og social- og ældreminister Astrid Krag åbnede udstillingen.
 

Nu er det blevet tid til, at endnu flere kan få glæde af den!

Du kan se udstillingen i den betjente og den selvbetjente åbningstid.
Du finder vores åbningstider her.

Portrætterne er deuden samlet i bogen Fortællinger fra de ældre i Køge, som du kan læse på biblioteket i vores læsehjørne - eller låne med hjem.

Her kan du læse mere om Seniorrådet

 

Materialer