Maleri af Niels Villefrance
Maleri af Niels Villefrance

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Lav noget fornuftigt. MAL!

06.09.19 - 27.09.19
Dette råd fik Niels Villefrance for mange år siden og det har han fulgt. I september måned udstiller han sine malerier på Køge Bibliotek.

Rådet fik han af Brunø, der var leder af Køge Galleriet tilbage i tresserne og som tog fat i den lille gruppe drenge, Niels Villefrance var en del af. - ”Lav noget fornuftigt! Jeg vil gerne give jer gratis lektioner i maleri” sagde Brunø og lod drengene male i galleriet i Svogers Gård.

Naturens motiver

En utæmmet formningslærer på Ungdomshøjskolen ved Ribe gav sidenhen den unge Niels mere mod til at slå sig løs med farverne. Hans motto var: Gør noget, der giver jer glæde. Pengene skal nok rulle ind på et tidspunkt.

Han tog sine elever ud i marsken for at få inspiration og finde motiver og dernæst retur til skolens store værksted med masonitplader og et utal af malerbøtter. –”Tag for jer af retter”, lød formningslærerens opfordring.

Spar ikke på den hvide farve

Og det er netop det at se, at iagttage sine omgivelser, der er kimen til et godt motiv. Når det kommer til farverne, er udfordringen at få farverne til at spille sammen.
En gang stod Niels Villefrance på Køge Rådhus og undrede sig over et maleri. Kunstnere var til stede, så Niels spurgte ham, hvordan han fik den lilla farve frem. –”Mere hvidt i det røde og blå. Spar endelige ikke på den hvide farve”. Generøsitet er udbredt blandt hobby-malere, der gerne deler ud af deres fiduser.

Et godt råd

Niels Villefrances bedste råd til nybegyndere er, at man begynder med akrylfarver og så bruger lidt ekstra på et godt lærred. Det er godt givet ud. Når man maler, glemmer man tid og sted, timerne forsvinder som dug for solen. Man glider ind i en form for meditation. Hvorfor så ikke købe noget af kvalitet?

De udstillede billeder kan købes for små penge. Pengene går til Foreningen Grønlandske Børn og Kræftens Bekæmpelse.

Tags