Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For unge og voksne
Udstilling

Udstilling om AI: Fremtidens billeder

01.05.23 - 31.05.23
Er fremtidens billeder skabt med kunstig intelligens? Kan en algoritme skabe unikke værker? Hvordan ser en flyvende ost med briller ud?

Få svar på spørgsmålene, skab dine egne AI-billeder, se eksempler på AI kunst og få en forståelse af teknologien bag.

Med kunstig intelligens kan man skabe helt unikke billeder ud fra tekst. Så hvis du altid har drømt om et billede af en tulipan med briller malet i samme stil som Rembrandt, så kan det nu lade sig gøre med nogle få klik på tasturet.

Bliv klogere på det alt sammen til udstillingen - der er også en lille quiz, hvor du kan se, om du kan gætte hvilke bogforsider, der er skabt på vanlig vis og hvilke, vi har kreeret med AI.

 

Hvad er kunstig intelligens / Artificial Intelligence?

En teknologi, der kan træffe selvstændige beslutninger og på egen hånd klare opgaver, som ellers kun en menneskehjerne kan udføre.

En kunstig intelligens kan selv lære nyt på baggrund af egne erfaringer og data og arbejder ikke kun efter fastsatte regler og instruktioner.

Hvordan virker en billedskabende AI?

AI'en skaber billeder ud fra de tekstkommandoer, som brugeren taster ind. Algoritmen er trænet på millioner af billeder med tekstbeskrivelser, så den kan forbinde ordene med noget visuelt.

I dag er de mest kendte billed-AIs MidJourney, Stable Diffusion og DALL-E 2 - og der er flere på vej.

Læs mere om billedskabende kunstig intelligens på videnskab.dk