Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For unge og voksne
Vi lægger hus til

50 år med EU: Atomkraft eller ej?

28.11.22
Europabevægelsen inviterer til debat om de 50 år, Danmark har været medlem i EU, og atomkraft.

Atomkraft er et brandvarmt emne, og har fyldt meget i EU-debatten i den seneste tid.

I Europa står vi lige nu i en energikrise, hvor de høje energipriser giver atomkraft et nyt boost i debatten. Men det er en følelsesladet debat, hvor landende trækker i hver deres retning. Hvor Frankrig mener at atomkraft er løsningen og gerne vil investere i atomkraft, stikker Tyskland i den modsatte retning og er ved at lukke deres sidste atomkraftværker.

Siden 70’erne, hvor “Atomkraft? Nej tak” støtten bølgede højt, og efter ulykken ved Tjernobyl, er støtten til atomkraft i Danmark stigende. Men hvad ved vi egentlig om atomkraft?

Vi sætter fokus på de 50 år Danmark har været medlem i EU og atomkraft, når vi besøger Køge Bibliotek den 28. november kl. 17.00-18.30. Her inviterer vi professor i Plasma Physics and Fusion Energy fra DTU Volker Naulin til at sætte atomkraft i perspektiv i forhold til klimaudfordringerne i Danmark og EU.

Til arrangementet får deltagerne muligheden for at deltage aktivt i debatten om de 50 år i EU på Folketingets EU-Oplysnings hjemmeside. Deltag selv i debatten og læs mere her. Det er gratis at deltage, og der vil være kaffe og kage ved arrangementet.

Vi glæder os til at se dig!

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Signe Møller Preisler på mail: smp@europabevaegelsen.dk

Tags