Om dette arrangement

Tid
16:00 - 20:30
Pris
100 kr. + gebyr
Bibliotek
Target
For alle
Workshop

Byg din egen solcelle og lær om bæredygtig energi

31.05.21
For at sikre os en bæredygtig fremtid, bør meget af vores strømforbrug overgå til at være produceret bæredygtigt f.eks. fra solceller eller andre former for grøn energi.

Vi inviterer her til en workshop for både store børn, unge og voksne, hvor vi undersøger, hvordan solceller fungerer, og hvor du laver dit eget 1,5 V solcelle.

Workshoppen styres af Janus Hendrichsen, som lærer dig, hvordan du kobler solceller sammen og bruger dem. Janus Hendrichsen er lærer og har i mange år eksperimenteret med solceller på hobbyplan og undervist i brugen af dem.

Du kan tage solcellepanelet, som du laver til workshoppen, med hjem Derudover kan du tilkøbe sæt til enten solcelleoplader eller solcelledrevet bil, hvis du ønsker det. Du bestemmer selv, om du vil sætte strøm til din mobil, lave din egen lille elbil eller noget helt tredje. Måske dukker der undervejs ideer op, som Folkelab kan udforske og formidle sammen med brugere af KøgeBibliotekerne.

 

Hvem kan være med?

Workshoppen er for alle børn fra 12 år, unge og voksne.

 

Hvad koster en billet?

Billetter koster 100 kr. + gebyr. Børn og unge til og med 17 år betaler halv pris for en billet.

Workshoppen inkluderer en sandwich undervejs i forløbet samt solcellen, som du bygger. Den er du velkommen til at tage med hjem.

Derudover kan du tilkøbe et sæt til enten solcelleoplader eller solcelledrevet bil, hvis du ønsker det.