Foredrag og samtaler

Fortidens og fremtidens vilde natur – Livestreamet fra Aarhus Universitet

Foto: Anne Eskildsen
Hør tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Tilmelding åbner 1. mdr. før: Gratis
Bibliotek
Borup Bibliotek
Adresse

Parkvej 2
4140 Borup
Danmark

Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet ved Aarhus Universitet, tager os med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid, hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr – blandt andet huleløver. 
 
Hans Henrik Bruun, professor i økologi ved Københavns Universitet, er vores guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab – fra blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer til 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug. 
 

Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, tager os helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter, der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark – både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder. 

Få indsigt i naturens spilleregler – herunder de naturlige økosystemer i Danmark – da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter. Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang. 

 

Naturvidenskab på lærred 
Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab til mere end 300 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. Niveauet er højt, man bliver udfordret og alle kan være med uanset faglige forudsætninger.  

 

Støttet af Carlsbergfondet.  

Foredraget begynder kl. 18.55. Det anbefales at ankomme senest 18.45. 

Billetsalget åbnes 1. mdr. før foredraget. 

 

 

Anne Eskildsen
Rasmus Ejrnæs
Hans Henrik Bruun