Foto: Unsplash / Gerhard Reus

Et år med krig i Ukraine

24.02.23
Nye fagbøger giver dybere viden om konflikten og dens konsekvenser. Du kan også høre om baggrunden for krigen ved et foredrag den 9. marts sammen med en cellokoncert med ukrainsk musik.

I disse dage er det et år siden russiske tropper invaderede Ukraine.

Et år med krig på europæisk grund, et år med fordrevne flygtninge og hjerteskærende billeder og beretninger i medierne på daglig basis.

Et år, som har sat spor i vores alles dagligdag og bragt en international konflikt ildevarslende tæt på.

På det seneste er der udkommet adskillige fagbøger med krigen som emne - bøger, som giver indsigt i, hvad konflikten bunder i og hvilke aktuelle og potentielle konsekvenser, krigen har.

Vi har samlet de nyeste og mest relevante herunder.

Foredrag og cellokoncert med ukrainsk musik

Den 9. marts kan du samtidig få et dybere indblik i de historiske årsager bag krigen, når forfatter Vibe Termansen gæster Køge Bibliotek.

Vibe Termansen er aktuel med bogen I Ruslands skygge - en historie om imperier og interessesfærer, der udkommer på dagen for invasionen.

Ved arrangementet vil cellist Kirstine Elise Pedersen spille sin egen fortolkning af den ukrainske nationalhymne og give eksempler på den smukke, ukrainske folkemusik, fremført i et helt særligt gribende tonesprog.

Arrangement: I Ruslands skygge - kultur og krig

Webressourcer om og for Ukraine

Her på KøgeBibliotekernes website har vi desuden over det forgangne år produceret artikler om Ukraine og samlet en række digitale tilbud til ukrainske flygtninge.

Der er artikler, boglister og ressourcer på dansk, engelsk og ukrainsk. Du finder dem her:

https://www.koegebib.dk/tags/ukraine

Fagbøger om Ukraine

Skønlitteratur

Du kan også komme tættere på Ukraine i disse skønlitterære bøger

Fortællingerne foregår i eller trækker på forskellig vis tråde til landet - nogle helt nutidigt, andre i nyere eller ældre historisk sammenhæng:

Med et inderligt håb og ønske om snarlig fred.

KøgeBibliotekerne

Tags