FN's Verdensmål er 17 mål, der tilsammen skal sætte os på kurs mod en mere bæredygtig fremtid, hvor ingen lades i stikken. Illustration: www.verdensmaalene.dk

UGE17: Verdensmål på biblioteket

24.04.23
Vær med når KøgeBibliotekerne sætter fokus på de 17 verdensmål sammen med biblioteker landet over.

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, som forpligter FN’s medlemslande til at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs, mere bæredygtig økonomisk vækst og fremme fred, sikkerhed og stærke institutioner samt styrke internationale partnerskaber.

Uge 17 er bibliotekernes verdensmålsuge, og på KøgeBibliotekerne har vi særligt fokus på de mål, der handler om bæredygtighed og at beskytte naturen og klimaet - bl.a. byder vi på sang- og debataften om naturen og livestreamet foredrag om myrer.

Forårsdag i Borup og Bæredygtig Familiedag i Køge

Vi har også to hyggelige lørdags-events for hele familien på programmet.

Lørdag den 29. april er der forårsdag på Borup Bibliotek med Svenstrup Naturskole, hvor vi skal plante blomster og krydderurter, så sommerens insekter kan trives. I kan også lave jeres egen lille familiehave, som I kan få med hjem.

På Køge Bibliotek er der Bæredygtig Familiedag samme lørdag, den 29/4. Her kan I udforske udstillingen Børnenes Klimalab, udfolde jer kreativt til workshop med designer og børnebogsforfatter Helle Laursen, smage på fremtidens mad (hvis I tør) og dyste i bæredygtigheds-brætspil - blandt meget andet.

Traveture og bæredygtige ferier

Og det er ikke kun i Uge 17, at vi sætter fokus på bæredygtighed, klima og verdensmål.

I arrangementsrækken Natur-Retur - Træn din naturfølelse kan du fx hver gang komme tættere på naturen gennem en fælles vandretur og samtale med andre.

Og den 13. maj kan børn på Herfølge Bibliotek med grene, kogler og kvas bygge hoteller til havens insekter.

Lækker, grøn og klimavenlig mad

Du kan også få idéer til bæredygtig madlavning med lækre grønne retter (og rester) i artiklen her.

Og der kommer til at være endnu flere verdensmålstiltag hos os fremover, for hos KøgeBibliotekerne har vi et mål om at blive verdensmålscertificeret bibliotek.

Bliv endnu klogere på FN's 17 Verdensmål på Verdens Bedste Nyheder