Anbefalinger til Sommerbogen
Anbefalinger til Sommerbogen

3 x 3 bøger

01.06.16
Børnebibliotekerne er fyldt med masser af gode og spændende historier.

Vi har her udvalgt nyere titler og grupperet dem indenfor 3 kategorier, med 3 i hver.

Spørg efter flere – vi hjælper gerne!

God sommer – og god læselyst ønskes du af børnebibliotekarerne!

 

Ung

Mig og Dylan Walker af Anne Sofie Hammer
Tøser, piger, seje sild! De er så forskellige og sødest er Louise. Men Malthe aner ikke, hvordan han skal komme i snak med hende. Han tager en beslutning, som gør hans hverdag noget besværlig! En sjov jeg-fortælling.

Over sløret (Ilttyv; bog 1) af Nicole Boyle Rødtnes
Hvis du var vild med Divergent-serien skulle du måske prøve Ilttyv? Der er kommet 2 bøger og den tredje er på vej.
Forestil dig en fremtid, hvor god ilt er noget, man skal betale for! Og hvor onde magthavere gør alt for at tjene penge på ilten og beholde deres magt,
De to halvsøskende Troy og Shay skiftes til at fortælle om deres kamp mod ondskab og for klodens fremtid. Dejligt tykke bøger, som man flyver igennem.

I et andet liv af Palle Schmidt
Én dag i 5 forskellige menneskers liv: Ihsan, Josefine, Clara, Niklas og Politimanden - i samme lille by langt ude på landet. Ihsan har været med i noget forfærdeligt et sted i København og køres af politimanden det sidste stykke til et botilbud for unge utilpassede. Undervejs får han øjenkontakt med Clara, som selv er på vej til at gøre noget dumt… Alle har de en fortid med svigt. Let at læse.

 

Fantasy

Den udstødte (Bronzedolken; bog 1) af Michelle Paver
Denne bog er lidt langsom til at starte med – men så kan det ellers nok være, der kommer fart på handlingen! Hovedpersonen Hylas får en ganske særlig bronzedolk af en døende slave. Men andre vil også gerne have fingre i dolken! Fantasy, spænding, dyrefortælling, oldtiden i Grækenland – i én serie…

Nidstangen (Pax; 1) af Åsa Larsson
Alrik og Viggo er i pleje i byen Mariefred – som slet ikke er fredelig! I hvert bind må brødrene klare nye mørkeskabninger, djævlehunde, spøgelser, vampyrer…. Det er vildt spændende og med flotte billeder! Serien skal læses i rækkefølge – foreløbigt er der 5 bøger i serien.

Jernprøven (Magisterium; 1. bog) af Holly Black og Cassandra Clare
Nogen siger, at denne serie er næsten så god som Harry Potter-serien! Og universet ligner: en ung mand (Callum) er til optagelsesprøve på troldmandsskolen Magisterium. Mod sin vilje optages han. Hans tid på skolen er fyldt med hemmeligheder, trolddom, venskaber og fjendskaber. Og han bliver meget klogere – også på sig selv!
Der kommer 5 titler i serien – nr. 2 har vi allerede.

 

Hverdag – og så alligevel ikke

Dyr med pels – og uden. Skrevet og tegnet af Hanne Kvist
Hvordan kan en bog om skilsmisse og en lidt for voldsom mor være sjov? Læs denne og fat det! Måske er det fordi Freddy (den voldsomme mors søn) gør som hans dansklærer anbefaler: han ser alting som historier – og nogle af dem er altså sjovt skrevet, selvom de handler om sørgelige oplevelser.

Louis Armstærk af Camilla Hübbe
Louis er en stærk og sej pige, som VIL finde sin far, selvom alle siger, at han må være død i orkanen i New Orleans. Ved hjælp af lidt hvide løgne og sin mors betalingskort kommer hun til New Orleans. Hun må overvinde mange farer og tage i mod hjælp fra mennesker og væsener, hun slet ikke kender. I virkeligheden kæmper hun mest mod sig selv – læs selv og forstå!
Meget flotte billeder!

Mestertyven Vips. Det Forbandede Totem og
Mestertyven Vips. Mimers brønd af L.G. Jensen

Egentlig er Karoline jo bare en pige på 13 år. Men hun er både god til parkour og til at stjæle. Disse evner bruger hun til at narre ondsindede forbrydere, som vil have fingre i værdifulde, gamle ting. Da bliver hun til Mestertyven Vips! Der er fuld fart på og de mange farlige situationer klares selvfølgelig af denne seje action-tøs. Læs dem helst i rækkefølge.

Materialer